Coyin Yong

Att växa upp i Malaysia innebär för de allra flesta att man blir flerspråkig. Coyin Yong talar sex språk: engelska, kinesiska, malajiska, kantonesiska, indonesiska och taiwanesiska samt snart även svenska. Hon började studera medicin i hemlandet och fortsatte sina studier i Kina. 

– Det var förmodligen mitt mest livsavgörande beslut eftersom det var där jag träffade min svenska sambo och bestämde mig för att flytta till Sverige.  

På MultiMind arbetar Coyin med marknadsundersökningar, ett spännande jobb med stora utmaningar där hon ständigt måste röra sig utanför sin komfortzon. Kunderna kommer från väldigt olika branscher så varje uppdrag är unikt. Det är viktigt att snabbt kunna sätta sig in i företaget och förstå idén med produkterna. Ofta arbetar man under tidspress. Det svåraste är att ta ett nej och samtidigt lära sig att inte bli avvisad nästa gång. Men Coyin lär sig snabbt.

– Jag gillar att lära mig nya saker under projekten, det är verkligen givande! Och jag älskar MultiMind, det är ett bra företag med en fantastisk målsättning.

Mångfald är något Coyin både har upplevt och haft stora nytta av under uppväxten i Malaysia, ett mångskiftande land med en blandning av olika kulturer och språk.

– Det viktigaste för alla människor är att ha ett öppet sinne. Det gör dig kreativ, innovativ, tolerant och förstående – allt det som är bra i livet. Det är mångfald som gör världen så intressant!

På fritiden tycker hon om att läsa, hon gillar att resa och upptäcka nya platser samt att titta på alla typer av sport. Och hon är bra på att sjunga. Hennes favoritord är加油 (Jiayou) vilket på kinesiska betyder ungefär ”fylla på bensin”. Precis vad man behöver om man har lika mycket energi som Coyin.

Tillbaka