Julija Makarova

Första gången Julija Makarova kom i kontakt med MultiMind var i augusti 2015. Hon ansökte om ett jobb, men blev senare kontaktad angående ett helt annat jobb som hon var perfekt för.

- Jag gillar alla de olika möjligheter som MultiMind erbjuder och deras perspektiv på multikulturalism. Och jag känner likadant för Sverige, älskar att höra olika språk och möta olika kulturer, säger Julija.

För Julija handlar mångfald om synergi. När människor har olika bakgrund leder det till en mer öppen miljö där alla kan vara sig själva. Hon tycker att hemlandet Lettland kan lära sig av Sverige när det gäller att acceptera andra kulturer.

Hon har en kandidatexamen i transport och logistik från Lettland, och en magisterexamen i frakt från Norge. Hemma i Lettland jobbade hon med kundservice och innan hon kom till Sverige bodde hon ett tag i Belgien där hon arbetade som Logistics Coordinator.

Julija har lätt för att anpassa sig och hon tycker om att lära sig nya språk. Bortsett från Lettland hade hon bott i tre länder innan hon fyllde 25, och hon har enbart positiva erfarenheter. Efter bara sex månader i Sverige hade hon lärt sig svenska och började sitt första jobb.

- Idag talar jag fyra språk: lettiska, ryska, engelska och svenska, säger Julija.

Utöver jobbet som konsult på MultiMind har hon arbetat som Customer & Sales Coordinator. Och för MultiMind arbetade hon som Customization Initiative Leader på Procter & Gamble.

- Att jobba med logistik är att få arbeta i en dynamisk miljö och ingen dag är den andra lik. Jobbet ger mig också många externa kontakter och nätverk. Det här yrket innehåller lite av allting. Du behöver veta hur verksamheten fungerar och vara lite tekniskt lagd men också ha bra ”soft skills”, säger Julija.

Hennes fritidsintressen förändrades när hon flyttade till Sverige.

- Jag har alltid varit en bokmal och det är jag fortfarande, men i Sverige har jag blivit mer sportig. Jag började jogga när jag flyttade hit, och jag älskar det, säger Julija.

Tillbaka