Nina Klemetti

– Den stora utmaningen för globala företag är kunna samla in och dela med sig av information och samtidigt lära sig att förstå hur systemen utvecklas, säger Nina Klemetti, masterdataspecialist på MultiMind som är uthyrd till Ericsson.

Nina har läst teknik och logistik samt studerat data- och systemvetenskap på Stockholms universitet och har arbetat med affärssystem inom kundservice, läkemedel och livsmedel. Men huvudinriktningen har hela tiden varit logistik och produkter har alltid varit den röda tråden.

I fyra och ett halvt år har Nina nu jobbat med process- och metodutveckling av logistikrelaterad masterdata för Ericsson. Ett företag som hon känner mycket väl sedan tidigare.

– Efter några år hos Valio i Finland återvände jag hem till Sverige och fick jobb på Ericsson, säger Nina. Hon stannade kvar hos kommunikationsjätten i 18 år där hon arbetade med allt från godsmottagning till utlastning så hon var väl insatt i alla processer.  

Samtidigt som Ericsson går från hårdvara mot mjukvara och licenser ska nyinköpta företag integreras i verksamheten. Som logistiker måste man kunna hantera situationer ur olika synvinklar. Det Nina uppskattar mest med jobbet är att ingen dag är den andra lik och att hon hela tiden lär sig nya saker.

Mångfald för Nina handlar om både kön, generation och kultur – att vi alla måste lära oss att förstå varandra, oavsett vilka vi är, hur gamla vi är eller var vi kommer ifrån.

– Mixade arbetsplatser får en helt annan dimension, säger Nina som ser jobbet på MultiMind som en chans att vidareutveckla sig hos olika uppdragsgivare.

Tillbaka