Shaun Ogden

– Det är jätteviktigt att jobba proaktivt med mångfald, säger Shaun Ogden som sedan augusti arbetar som Staffing & Recruitment Manager på Multimind. Det ger enormt stora ekonomiska fördelar för företag men även stora fördelar för samhället.

När Shaun kom till Sverige 1998 var hans första jobb som flyttgubbe. Bra träning för lokalsinnet men inte så bra på lång sikt, vare sig för kroppen eller plånboken. Därefter jobbade han som lärare i affärsengelska och som Key Account Manager med översättningar, språkprogram och interkulturell kommunikationsteknik.

Under en sväng tillbaka till hemlandet Australien arbetade han som rekryteringskonsult i Sydney samtidigt som han tog sin Masters. Men som nybliven pappa tog han och familjen beslutet att återvända till Sverige. Här började han att jobba med executive search, headhunting, ledarskapsutveckling och coaching.

Shaun är utbildad i ekonomi, psykologi och HR. Han gillar variation, människor och affärer och kan inte tänka sig att det finns något som passar bättre än att jobba med bemanning och rekrytering.

– Hela mixen av administration, HR, rekrytering och tjänster är både kul, utmanande och viktigt, säger Shaun. Tempot är högt men på MultiMind värderar vi kvalitet, både för kunderna och för kandidaterna.

Han ser stora likheter mellan Australien och Sverige, förutom årstiderna. Något han verkligen uppskattar med Norden är naturens växlingar och skillnaderna mellan ljus och mörker. Som Aussie är sport viktigt och han missar inte gärna en match i cricket och rugby, oavsett när på dygnet de sänds på TV. Och han surfar gärna, fina vågor har han hittat både i Nynäshamn och på Gotland.

Shauns bästa årstid står för dörren för om det är något han verkligen gillar så är det att plocka svamp, helst kantareller.– Skogens guld finns inte i Australien, säger Shaun Ogden.

Tillbaka