Krönika: Bli en upptäcktsresande i vardagen

Av: Katarina Önell 17 juni 2016

”- Har ni testat för syfilis?”
Patienten med diffusa symtom hade länge varit ett knepigt fall. Ingen hade något svar.
Läkaren som bara varit i Sverige några månader kom då på besök till sin nya arbetsplats.
15 minuter tog det för honom att ställa frågan han kunde ställa med sin erfarenhet.
Uppväxt i ett annat land. Utbildad i ett tredje. Berest kom han med andra ögon och annan kunskap.

Hon var 68 år och jobbade ännu kvar på affärsområdet när VD kom.
”- Jag söker en assistent och jag är intresserad av dig. Men då måste du också lära dig intranätet för det är en del av jobbet”.  Hon blev förvånad och glad. Det var oväntat och gav extra energi.
”- Tja arbeta vill jag och så många system som jag har lärt mig genom åren ser jag inga problem med intranätet”. Så hon satte igång och jonglerade VD’s aktiviteter. Med engelska som koncernspråk, många resor och internationella besökare. Den där pensionen sköts på framtiden och ingen var gladare än VD för varje år som gick. 5 utmärkta år blev det.  Hon var 73 år när hon lämnade kontoret för gott.

Kompetens är lite som universum - oändlig. Och den kommer i olika skepnader så det gäller bara att få hitta den. Tack vare äventyrare, upptäcktsresande, folkomflyttningar och semesterresor har också världen utvecklats. Så många idéer, inspiration och kunskap har hämtats från en annan plats och genom nya oväntade möten människor i mellan. Upptäckterna går att göra i vardagen med.
Vi behöver bara våga orka prova en okänd medarbetare eller testa någon i en ny roll så kan det hända. Jobbets olösta problem får en lösning.  Arbetsuppgifter tas om hand med ny energi. Ett nytt koncept finns plötsligt att sälja eller verksamhetens kunder upplever att ”någon förstår mig” och blir en trogen kund.

Eller som det gick för de franska företagen som i Paris bestämde sig för att göra en samhällsinsats. Som på frivillig basis gick samman i ett Diversity Charter, och erbjöd ungdomar utbildning och nätverk i sina företag. Det blev så framgångsrikt att det blev en självklar del i företagens strategi och nu finns ett Diversity Charter i 17 länder! För första gången någonsin plockade EU kommissionen upp ett frivilligt initiativ från näringslivet och samlade alla charter i en plattform.
Allt för att sprida mer kunskap om mångfald och inkludering som utvecklar verksamheter och nationer. Vem kunde tro det när företagen närmade sig ungdomarna i Paris?

Så bli en upptäcktsresande i kompetens. Var nyfiken på andra människor, lyssna till dom som kommer i din väg och varför inte arbeta tillsammans?

Då kan du både lära dig mer om idag ovanliga sjukdomar och få ditt intranät uppdaterat!

Katarina Önell
Ordförande Diversity Charter Sweden & Client Service Director TNS SIFO