Frukostseminarium 28 april

18 mars 2016
Nyänlända, mångfald

Välkommen till MultiMinds frukostseminarium torsdag den 28 april

Hur hittar du spetskompetens bland våra nyanlända för att lyfta ditt företag?

Du får ta del av de senaste på marknaden; vilka förutsättningar finns? Vad har andra företag gjort med lyckade resultat? Och vad är på gång inom regeringen?

7.45 - 8.10 Frukost
8.10 - 8.15 Välkommen, Kristian Andersson, VD och grundare MultiMind Bemanning AB
8.15 - 8.30 Inledning
Per Ibertsson, verksamhetssamordnare, Integration och Etablering, Arbetsförmedlingen
Per berättar vilka som kommer hit men också vad som händer från att en person anländer till Sverige och vilka vägar det finns för ditt företag att kunna anställa de som kommer hit.
8.30 - 9.00 Panelsamtal
Ann Ekengren, HR Manager Sverige & Finland, Nordic Choice Hotels 
Nordic Choice Hotels samarbetar med Migrationsverket och ger praktikplatser till asylsökanden. Flera av praktikanterna har fått jobb och kan därför arbetskraftinvandra istället för att vänta på uppehållstillstånd. ”Det har varit nog med snack om integration och utanförskap. Nu krävs handling” säger Peter Stordalen, hotellägare Nordic Choice Hotels.
Monica Westerberg, Mångfaldschef, Skanska Sverige Skanska har ett internationellt ledarprogram ILP, som är en del av Arbetsförmedlingens satsning på att matcha utländska akademiker som har varit arbetslösa under en lång tid och arbetsgivare. Över 70 procent har fått anställning på Skanska. Skanska är en av de ledande aktörerna inom svenskt näringsliv som medvetet arbetar med mångfald och integration.
Jasenko Omanovic Riksdagsledamot (S)
Jasenko flydde från kriget på Balkan och är fd. arbetsförmedlare och har på nära håll sett vilka konsekvenser arbetslösheten för med sig. Idag är han suppleant i Arbetsmarknads- och Näringsutskottet. Vi får ta del av vad som är på gång inom regeringen.
9:10 - 9:15 Frågor
9:15 - 9:30 Sammanfattning och fortsatt mingel

Moderatorer: Kinan Halal, Associate International Management Development Edward Lynx som för tre år sedan flydde från kriget i Syrien & Anna Carlsson Sigstedt kommunikationsansvarig MultiMind Bemanning.

Tid: 28 april, kl 7:45-9:30,
Plats: Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23, Stockholm
Anmälan:  eller via formuläret nedan. Om du har frågor kontakta , kommunikationsansvarig MultiMind Bemanning. 

Anmälan till frukostseminarium