Så här får du ut det mesta av ditt sommarjobb

28 juni 2016
Dagens tipsare

Vad ska man göra för att få ut mesta möjliga av sitt sommarjobb eller korttidsuppdrag? Vi har frågat MultiMinds personal och en av våra konsulter vad de anser.

Maja Eriksson, Staffing & Recruitment Manager, t.v.
Försäkra dig om att du har förstått vad och hur du ska utföra dina arbetsuppgifter så du snabbt kan bli självständig. Se därefter till att slutföra dina arbetsuppgifter i tid. Visa framfötterna genom att ta egna initiativ och kolla om du kan göra något extra. Det också viktigt att komma i tid till jobbet och att ha en positiv attityd.  

Jana Gueorguieva, Staffing & Recruitment Manager
Jag tycker att det är viktigt att inte vara rädd för att fråga om man är ny på en arbetsplats. Man ska våga ta för sig så att man lär sig så mycket som möjligt under sitt uppdrag. Se det som en bra möjlighet att lära dig en ny bransch och även om det inte känns helt rätt just då, kan det i framtiden vara det som gör att du går vidare i en annan rekrytering. Jag anser att all erfarenhet är bra då det ger nya kontakter, kunskaper och förstärker ditt CV.

Johan Örndahl, MultiMind konsult, t.h.
Jag tar vara på alla utvecklingsmöjligheter som ges. Nu fick jag exempelvis ett ypperligt tillfälle att praktisera och lära mig SQL (Structured Query Language) i arbetet vilket öppnar upp helt nya världar. Förutom detta försöker jag engagera mig mycket för att förstå verksamheten jag befinner mig i. 

Johan började på ett uppdrag i slutet av april och då var uppdraget på en månad, men då han var engagerad och gjorde ett bra jobb har hans uppdrag förlängts till slutet av augusti. Grattis Johan!