Internationell prisvinnande arkitekt är årets inspirationstalare

4 februari 2016

Rahel Belatchew Lerdell grundare och VD för Belatchew Arkitekter är årets inspirationstalare på MultiMinds Vinterfest. Belatchew Arkitekter har under de senast åren har vunnit flera arkitekttävlingar och fått flera utmärkelser som Årets Arkitekt. Dessutom har byrån utsetts till en av världens 101 mest spännande nya arkitektbyråer av tidningen Wallpaper. Temat på MultiMinds årliga vinterfest är "MultiMind goes Ethiopian".

- Vi vill ge våra gäster en bredare bild av Etiopien och låta dem uppleva landet med alla sina sinnen säger Kristian Andersson, VD och grundare MultiMind Bemanning AB.

Att valet föll på Rahel är ingen tillfällighet och vi är stolta över att presentera henne som årets inspirationstalare. Rahel levde sina första år i Etiopien innan hon kom till Sverige med sina föräldrar. Hon har arbetat som arkitekt i Paris, Luxemburg, Tokyo och Stockholm. Rahel undervisar och föreläser i arkitektur vid École Spéciale d’Architecture i Paris och verkar som gästkritiker på Arkitekthögskolan vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Hon ingår även i redaktionsrådet för Tidningen Trä.

Ett av de senaste uppdragen är en ny kyrka för den Etiopiska Ortodoxa Tewahedo-församlingen i Hagsätra. Inspiration har hämtats från de unika klippkyrkorna i Lalibela i norra Etiopien

Belatchew Arkitekter har dessutom en studio som de kallar Belatchew Labs. Där arbetar de med experimentella projekt där syftet främst är att undersöka och testa nya angreppssätt och lösningar på urbana och arkitektoniska frågeställningar. Exempelvis SwimCity, ett projekt som syftar till att öka utbudet av bostäder för unga genom att skapa ett hållbart boende på vatten. Eller InsectCity och insektsfarmen BuzzBuilding vars syfte är att göra Stockholm självförsörjande på protein.

Vinterfesten hålls på den etiopiska restaurangen EthioStar i centrala Stockholm den 18 februari för MultiMinds kunder, konsulter och samarbetspartners.