Kickstarta din internationella karriär!

1 mars 2019

Stora drömmar kräver stora steg! Stockholm är en av världens mest innovativa städer och en bra plats för att få igång din internationella karriär. MultiMind ger dig idéer och tips om hur du lyckas skapa dig en karriär på den globala marknaden.

KNYT DIGITALA KONTAKTER MED GLOBALA FÖRETAG

Våra rekryterare söker dagligen efter internationella talanger på LinkedIn. Det borde du också göra! Leta upp människor som arbetar inom ditt område och ta kontakt med dem. Och gå med i diskussionsgrupper inom din bransch för att ta del av intressanta samtal. Här finns kanske dina framtida kollegor.

Fråga om företaget och hur det är att jobba där. Vet du att de söker personal, hör efter vilka kvalifikationer de tror krävs för positionen. Kika också igenom andras karriärsresor på Linkedin. Det kan ge dig både nyttig information och smarta tips och nya kontakter!

LÄR KÄNNA REKRYTERARE SOM SÖKER TALANGER

Sök rekryterare som publicerar tjänster inom internationella företag på Linkedin. Sänd iväg en kontaktförfrågan och när den godkänns, skicka ett meddelande med en personlig hälsning!

Många arbetssökande glömmer bort hälsningen vilket är synd. För mottagaren känns det som att skaka hand med någon som inte säger något. Det är viktigt att du lär känna din nya kontakt! Sätt igång en diskussion och se till att rekryteraren kommer ihåg dig inför framtida rekryteringsuppdrag.

BLI BEKANT MED FÖRETAGSKULTUREN

MultiMind samarbetar med världsledande aktörer. Multinationella företag delar en önskan att deras anställda ska utvecklas och ta nya steg i karriären. Men först är det viktigt att du visar vad du går för, blir bekant med företagskulturen och skaffar dig en förståelse för vad som krävs av dig för att gå vidare.

GÅ MED I ETT MENTORPROGRAM

Större organisationer har mentorprogram som hjälper anställda att klättra i karriären. Att ha en mentor breddar din kompetens och hjälper dig att förstå hur olika organisationer fungerar.

Med den naturliga mångfalden i en internationell miljö kommer du att lära dig hur olika individer kommunicerar och samarbetar. Allt det här är viktiga steg för din internationella karriär.

 LYFT FRAM DINA SPRÅKKUNSKAPER

Nöj dig inte bara med svenska och engelska. Har du kunskaper i fler språk är det naturligtvis ett stort plus och något du ska lyfta fram när du presenterar dig. Sikta gärna in dig på företag som vill etablera sig eller växa i länder där just dina språk talas.

Se till att din presentation på LinkedIn även finns i en engelsk version. Det gör det enklare för utländska rekryterare att ta del av din profil och kunna ta kontakt med dig.

Följ MultiMind på instagram för fler tips på hur du finslipar ditt CV!