Krönika: Att företag inte ska bry sig om härkomst, ålder eller kön är en kliché

Tolga Demir 13 december 2017

Jag är inte den som tjuvlyssnar på tunnelbanan. Snarare är jag den som stirrar ner i mobilen och försvinner bland filmrecensioner på Youtube. Men häromdagen råkade jag höra två chefer som diskuterade att deras företag behöver arbeta smartare med mångfald.

 ”Man ska inte bry sig om varifrån personerna kommer, vad de har för kön, ålder eller läggning” sa de.
Det var då det slog mig. Är mångfald att inte bry sig om människan bakom kompetensen? Eller har vi missuppfattat hela tanken?

Det får mig att tänka på de rekryteringsmöten jag har blivit bjuden till där rekryteraren försöker göra sitt bästa för att inte bry sig om min härkomst. Vips finns det en elefant i rummet som livnär sig på känslan av det osagda.

Jag föddes i Turkiet, i en multikulturell stad vid medelhavskusten. Det har gjort mig socialt bekväm och framåt när jag är bland folk jag inte känner. Men jag växte upp i Laxå vilket ger mig ett svenskt perspektiv i diskussioner.

För min del är det helt OK att fråga om min bakgrund så länge det är relevant för jobbet jag söker. Jag är mitt varumärke och det har formats av mitt liv. Så låtsas inte om att du inte ser mina färger och nyanser utan fråga om dem. Våga ta reda på hur jag kan använda dem i mitt arbete.

Som rekryterings- och bemanningschef lägger jag stor vikt vid personligheten och människan bakom CV:et. Därför börjar jag alltid med att läsa det personliga brevet. Kompetens kan man alltid plugga sig till, men personligheten och historiken är unik och den kan inga utbildningar ersätta.

På MultiMind var man redan under intervju tydlig med att man såg min mångkulturella bakgrund som en styrka. Den gör att jag kan förstå olika människor bättre och därmed ”klickar” jag snabbare både med kunder och personal.

Den uppskattningen från MultiMind gjorde mig starkare och tryggare. Det öppnade mina sinnen och ledde till att jag levererade ännu bättre resultat.

Våga se människan bakom kompetensen. Och var inte rädd för att utforska de olika färgkombinationerna hos era framtida medarbetare.

God fortsättning!

Tolga Demir
Staffing & Recruitment Manager MultiMind