MultiMind och Fryshuset introducerar nytt mentorprogram för näringslivstoppar

2 februari 2017

I veckan startar första omgången av Fryshusets Up & Coming Executive Program, där åtta höga chefer inom svenskt näringsliv under ett års tid ska få individuell coachning av streetsmarta ledare. Målet för de deltagande adepterna är att bredda sin syn på tillgänglig kompetens, men också att få möjligheten till inblick i vilka drivkrafter och förmågor som personer som gjort en annorlunda karriärmässig livsresa besitter. Tanken är också att mentorerna ska tillföra ett annorlunda perspektiv och tänkande kring olika affärsmässiga utmaningar.

– Vi är oerhört glada över den starka respons och stora nyfikenhet som finns kring det här programmet, vilket inte minst gruppen av deltagande företag bevisar, säger Kristian Andersson på bemanningsföretaget MultiMind Bemanning, som ansvarat för rekryteringen av adepter i programmet. Vi hoppas att det ska ge alla deltagare en djupare insikt kring det egna ledarskapet och en inspiration för att fortsätta arbeta med mångfald ur ett kompetensperspektiv.

I den första omgången av mentorprogrammet deltar följande adepter:
Johan Skoglund, vd och koncernchef JM
Per Lindberg, vd och koncernchef BillerudKorsnäs
Jens Henriksson, vd Folksam
Benny Örnerfors, vd Svensk Bilprovning
Kerstin Lindberg Göransson, vd Akademiska Hus
Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumentaffär
Birgitta Stymne Göransson, samt ordförande i Fryshuset
Helena Skåntorp, vd och koncernchef Lernia

Mentorer i programmet är:
Faje Gani, tidigare delägare Nöjesguiden, nu Nordenchef Twitter
Aseffa Hailu, entreprenör och grundare av festivalen 127
Daniel Bejner, entreprenör, Salong Betong
Lamin Sonko, PR-konsult
Bojan Djordic, fd fotbollsproffs, nu expertkommentator och konsult
Sara Åsard, entreprenör och grundare av Urban Hair
Feras Mahdi, kundtjänstchef
Andreas Undén, entreprenör grundare klädmärket New Black

– Rekryteringsramarna många gånger är alldeles för snäva i Sverige, samtidigt är behovet talang enormt stort. Med det här mentorprogrammet vill vi hjälpa näringslivet att bredda synen på kompetens, genom att erbjuda dem att möta människor som har en helt annan bakgrund än den som de normalt anställer och kanske till och med träffar i vardagen, säger Fatima Åsard på Fryshuset.

Om Fryshuset Up & Coming Executive Program
Mentorprogrammet är en del inom Fryshusets verksamhet Up & Coming, som är en rekryteringstjänst inom Fryshuset i syfte att förmedla streetsmarta ledare och talanger till svenskt näringsliv. Mentorprogrammet är en vidareutveckling av den verksamheten där åtta näringslivsprofiler under ett år ska coachas av streetsmarta ledare. Projektet sker i samarbete mellan Fryshuset, MultiMind Bemanning samt Beachfront Communications.

Kontaktpersoner: 
Kristian Andersson
Tel 070 815 21 88
kristian.andersson@multimind.se

Fatima Åsard
Tel 073 950 22 20
fatima.asard@fryshuset.se