Ny omgång för Fryshuset Up & Coming Executive Program – här är alla deltagarna

24 november 2017

Streetsmarta mentorer coachar vd:ar och chefer under ett års tid.

Redan tio månader efter starten av den första mentorprogramsomgången är startfältet för omgång två klart i Fryshuset Up & Coming Executive Program, där streetsmarta personer under ett års tid blir mentorer åt vd:ar och ledare på den svenska arbetsmarknaden.

Syftet med programmet är att bredda synen på kompetens genom att låta vd:ar och ledare från både näringsliv och fack på riktigt få lära känna människor med en annan bakgrund än den traditionella, och därmed få möjligheten att förstå hur det kan finnas alternativa vägar till erfarenhet och kompetens än de traditionella.

Den långsiktiga målsättningen är att bryta upp de ganska fasta urvalskriterier som ofta finns vid rekrytering på svensk arbetsmarknad vad gäller både utbildning, erfarenheter och bakgrund, och därmed ge fler människor chansen att göra karriär.

–När vi lanserade programmet i våras var vi lite nervösa för om idén verkligen skulle landa hos företag och organisationer. Det hade vi inte behövt vara. Inför omgång två har vi fler intressenter än vi kan ta emot, säger Fatima Åsard, en av initiativtagarna till programmet på Fryshuset. Jag ser det som ett kvitto på att det verkligen finns en vilja till förändring på svensk arbetsmarknad.

I den andra omgången av programmet kommer följande personer att delta som adepter:
Eva Nordmark, Ordförande TCO
Anders Egelrud, VD Fortum Värme
Ann Carlsson, VD Apoteket
Petter Holland, VD PREEM
Henrik Dahlin, VD MTR Tunnelbanan
Carl Strufve, Director Grosvenor
Monica von Schmalensee, VD White Arkitekter
Per Thorstenson, VD Arlanda Express
Lennart Carlsson, senior vice president ABB Sverige

Mentorer är: Zilan Lawan, vice vd fotbollslaget Dalkurd, Pato Silva musikproducent, Aida Amoli kommunikationsrådgivare, Fille Wenger artist och mediaprofil, Admed Ali entreprenör, Lillian Rosén processledare, Anas Hissen entreprenör, Helena Hellberg projektledare inom socialt arbete, Hiyoba Tewelde entreprenör.

–Vi har ett gäng väldigt betydelsefulla människor med oss den här gången, personer som på riktigt vill bli utmanade och få nya perspektiv på kompetens och möjligheter till rekrytering, säger Kristian Andersson, VD på MultiMind Bemanning och ansvarig för rekryteringen av programmets adepter.

Fryshuset Up & Coming Executive Program är ett samarbete mellan Fryshuset, MultiMind Bemanning och Beachfront Communications.

Om Fryshuset Up & Coming Executive Program
Mentorprogrammet är en del inom Fryshusets verksamhet Up & Coming, som är en rekryteringstjänst inom Fryshuset i syfte att förmedla streetsmarta ledare och talanger till svenskt näringsliv. Mentorprogrammet är en vidareutveckling av den verksamheten där höga chefer från företag och organisationer under ett år ska coachas av streetsmarta ledare. Projektet sker i samarbete mellan MultiMind Bemanning, Fryshuset, samt Beachfront Communications.