Det här tittar en rekryterare efter i ett cv

9 september 2016

Du kanske funderar på att byta jobb? Då är det bra att veta vad du ska tänka på när du skriver ditt cv. 

Kerem Savci, Recruitment Consultant, t.v.
Jag kollar om den är väl strukturerad, tydligt och kronologisk. Något som kan tyckas självklart är kontaktuppgifter såsom e-mail och mobilnummer. Jag försöker också se om kunskaper som språk och data verkar trovärdiga.

Helena Adestedt, Staffing & Recruitment Manager
Jag utgår ifrån den framtagna kravprofilen och läser noga igenom kandidatens cv för att se att personen har rätt kompetens för tjänsten. Tidigare arbeten och erfarenheter får gärna vara kort beskrivna och att fokus ligger på de delar som ligger i närtid. Jag ser också över layouten och stavningen. Om det är många stavfel och liknande finns det risk att kandidaten inte är så noggrann och strukturerad. Lämna inga luckor i ditt cv och skriv vad du ägnade dig åt under tiden mellan arbeten. 

Johan Hägnemark, Recruitment Consultant, t.h.
Det jag först tittar efter är om kandidaten har matchat sitt CV till de önskemål som står i annonsen. Efterfrågas en specifik utbildning, system eller erfarenhet gör det då tydligt i ditt CV att du har den erfarenheten, om inte berätta varför du har motsvarande kompetens. Med rätt nyckelord och ett tydligt språk, där du klargör att du har vad som efterfrågas ökar dina chanser till intervju.

Om du vill få användning av ditt cv sök gärna en eller flera av våra intressanta tjänster.